Lipence : Jíloviště - mladší

V neděli 18.1. jsme si dohodli utkání s nedalekými Lipenci v jejich krásné prostorné tělocvičně.

Zápas se týkal jen našich piškotů tzn. Davídek, Honzík, Kuba, Lukášek, Tadeášek, SebíkNutno říct úplně na začátek, že to zvládli všichni na jedničku s hvězdičkou, řečeno školní terminologií. 

Teď podrobněji, nejdříve jsme se rozcvičili samostatně, poté si spolu s Lipenci zahráli přehazku. Když se kluci zahřáli mohlo se pokračovat fotbalem. Na úvod jsme si s kluky vysvětlili, proč tu jsme, všichni věděli, že hlavním úkolem je dát co nejvíce branek, a když se dostane gól, tak to neřešit a snažit se dát zase gól. Dalším jednoduchým pravidlem bylo s balónem utíkat, a ne ho nakopávat někam bez myšlenky.

Určitě jste si všimli, že na kluky během zápasu moc nemluvím, žádné extra pokyny, a to budu požadovat i po vás. Vím, že jim chcete moc pomoct, aby dali góla, ale tím komentářem budete zpomalovat jeho vývoj a negovat jeho myšlenkové pochody o fotbale. Najednou bude poslouchat uprostřed akce vás, protože jste rodič, tedy někdo koho musí poslouchat, tak to tak udělá, "asi je to správně" řekne si, a třeba i je, ale bohužel na to nepřišel sám a děláme z něj robota, co má super uši. Ale my chceme kreativní kluky, kteří dokáží zapojit mozek a přemýšlet. Čím dřív to u nich probudíme, tím dřív na ně nebudeme muset křičet žádné pokyny.

Co se samotného fotbalu týče, tak je na nás vidět posun, ze kterého mám velkou radost. Lukášek vydržel celou dobu s námi, dal spoustu gólů. Kuba začal malinko nervózně a neplnil zákon nenakopávat, ale po chvíli hrál úplně skvěle, plnil co měl, a dal i spoustu branek. Celou dobu vydržel běhat. Sebík obrovský posun ve zkratce - všechny palce nahoru, běhá, snaží se, i góly dával. Davídek a Honzík měli být naši tahouni a moje představy splnili dokonale, až nad plán. Tady obří pochvala pro oba dva. Tadeášek se snaží, baví ho to, jen asi ještě nepřišel na smysl fotbalu, nicméně vydrží běhat a má zájem.

Shrnuto podtrženo parádní výkony.

Mám velkou radost, jen tak dál a zas někdy u fočusu.

Trenér Kóča